KITE Precíziós gazdálkodás

Precíziós gazdálkodás

A kétegyházi iskolában jártunk

2018.05.30-án kollégáink a Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnáziumban tartottunk előadást Műholdas helymeghatározáson alapuló technológiák címmel. Az oktatáson több mint 90 diák és szaktanár vett részt.

2018.06.09.

Gazda születik - 1. rész

Megszületett az első videónk, mellyel azt szeretnénk bemutatni, hogy mit tehet az, aki ki szeretné használni a modern gazdálkodásban rejlő lehetőségeket!

2018.06.07.

Legyen a vízügy szívügy!

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. vezetője 2018. 04. 17-én az aszály- és belvízkárok mérséklésének érdekében. Az összefogás eredménye egy olyan monitoring rendszer lesz, mely non-profit jelleggel segíti majd a magyar gazdálkodókat a vízkárok okozta veszteségek mérséklésében. Az összefogás kezdeti lépésére a Szélsőségek szorításában - Adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban című nyitókonferencián került sor Nádudvaron, a KITE Zrt. oktatótermében.

2018.04.18.

Ez aztán a minőségi vetőmag – tudja meg mit vásárol!

A KITE Zrt. kizárólagos forgalmazásában álló hibridkukoricák kitűnő termőképessége csak az egyik érték, melyet a partnereinknek adunk. A vetőmaghoz kapcsolódóan a másik érték maga a vetőmag minősége.

2018.03.03.

Díjak a precíziós szárítás tökéletesítéséért

Az AgrárgépShow keretein belül az első nap délutánján, a kiállítás különdíjával kitüntetett Videokontroll precíziós szárítási technológia kifejlesztője, az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., a KITE Zrt.- vel közösen Arany Plaket díjat adományozott 23 partnerének, akik a terményszárítójukat már magasabb szinten üzemeltetik.

2018.01.26.

Kerekasztalon a precíziós gazdálkodás témája

A Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület kerekasztal-beszélgetést tartott a kiállítás első napján, melyen Dr. Sulyok Dénes is részt vett.

2018.01.25.

Precizitás lépésről lépésre

A precíziós gazdálkodás útjára lépés első mérföldköve, hogy az erőgépünket felruházzuk az automata kormányzás tudásával.

2017.12.11.

Már működnek az első állomások

A KITE Zrt. célja a jövőben egy olyan növényvédelmi döntéstámogató rendszer kiépítése, amellyel kistérségi előrejelzést tud adni, a legfontosabb károkozókra a szántóföldi növénytermesztésben.

2017.10.19.

Rekordtermés napraforgóban

Világviszonylatban is kiemelkedő termést értünk el a Nádudvar határában kísérletbe állított új napraforgótermesztés-technológiánkkal.

2017.09.29.

Jelszóváltoztatás