KITE Precíziós gazdálkodás

Tavaszi pázsitápolási tanácsok 2.- A fűgyűjtő helyes használata és karbantartása

A különböző kialakítású fűgyűjtő rendszereknek a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében elsősorban jó levegőáramra van szükségük.

A levegőáram növelését segíti, ha:

•             a füvet magasan vágjuk,

•             a fűgyűjtőn lévő szellőzőt tisztán tartjuk,

•             teljes fordulaton üzemeltetjük a motort,

•             gyakran tisztítjuk a fűgyűjtőt,

•             a levegőáramot biztosító ventilátor hajtásának rendeltetésszerű működését rendszeresen ellenőrzzük.

Törekedjünk arra, hogy ne maradjon a lenyírt fű a fűgyűjtőben, mert az roncsolhatja a fűgyűjtő anyagát és tűzveszélyes is lehet. Ezeknél az eszközöknél is fontos az esedékes karbantartási feladatok, a használat előtti működési ellenőrzés és a használatot követő tisztítás elvégzése.

A KITE Zrt. a John Deere parkápoló és kommunális gépeinek hivatalos magyarországi forgalmazójaként prémium kategóriás megoldásokat kínál a magánszemélyek, a különböző profilú vállalkozások, a települések és a sportlétesítmények kezelésében lévő gyepfelületek ápolási feladataira. A John Deere a tolókaros fűnyíróit, az X-sorozatú parkápoló gépeit és a kommunális traktorait kifejezetten arra a célra tervezte, hogy a fűnyírási feladatok magas színvonalon történő elvégzését lehetővé tevő kaszaszerkezetet, illetve esetenként a feladathoz illesztett kialakítású fűgyűjtőket és további, parkápolási célú munkaeszközöket lehessen hozzájuk kapcsolni.

Sorozatunk utolsó részében a gyepszellőztetőkkel foglalkozunk.

 


Jelszóváltoztatás