KITE Precíziós gazdálkodás

Tavaszi pázsitápolási tanácsok-1. rész: Fűnyírás

A John Deere tolókaros fűnyíróiba épített, illetve az X-sorozatú parkápoló gépeire és kommunális traktoraira rászerelt forgókéses (rotációs) kaszaszerkezetek kiválóan alkalmasak az egyik legfontosabb pázsitápolási feladat, a fűnyírás elvégzésére. A kiváló minőségű, szemet gyönyörködtető pázsit a sorozatunk első részében bemutatott ajánlások betartásával könnyedén elérhető.

  • Tartsa a késeket élesen: az életlen kések rossz vágási felületet eredményeznek, ami a fűszálak végeinek barnulását eredményezi.
  • A fűnyírás megkezdése előtt ellenőrizze a kaszaház szintezésének helyességét, a kerekek és a gumiabroncsok megválasztását, a megfelelő nyomás beállítását.
  • Állítsa úgy a vágási magasságot és végezze olyan gyakran a fűnyírást, hogy a fűnek mindig csak az 1/3-át vágja le: a túl alacsonyan történő vágás kipusztuláshoz és gyomosodáshoz vezethet, a túl magas fűben végzett munka pedig eltömődéssel és a munkaminőség romlásával jár.
  • A legjobb teljesítmény érdekében a kaszálást teljes motorfordulaton végezze és a körülményeknek megfelelő haladási sebességgel dolgozzon.
  • Minden alkalommal más útvonalat használjon a fű nyírásakor, az egyes munkamenetek között legyen 50-100 mm átfedés.
  • Csak akkor vágja a füvet, ha az száraz: a nedves fű eldugítja a kaszát és a fűcsomókból sávot hagy maga után.

A KITE Zrt. a John Deere parkápoló és kommunális gépeinek hivatalos magyarországi forgalmazójaként prémium kategóriás megoldásokat kínál a magánszemélyek, a különböző profilú vállalkozások, a települések és a sportlétesítmények kezelésében lévő gyepfelületek ápolási feladataira. A John Deere a tolókaros fűnyíróit, az X-sorozatú parkápoló gépeit és a kommunális traktorait kifejezetten arra a célra tervezte, hogy a fűnyírási feladatok magas színvonalon történő elvégzését lehetővé tevő kaszaszerkezetet, illetve esetenként a feladathoz illesztett kialakítású fűgyűjtőket és további, parkápolási célú munkaeszközöket lehessen hozzájuk kapcsolni.

Minisorozatunk további részeiben a fűgyűjtők és gyepszellőztetők használatával kapcsolatos tanácsainkat olvashatják.

 


Jelszóváltoztatás