KITE Precíziós gazdálkodás

Tökéletes tisztaság a csatornákban

A csatornapart és rézsűinek kaszálása, ill. a csatornamedrek kitisztítása a vízáramlást rendkívül korlátozó növényzettől speciális eszközöket igényel. Ezeket a feladatokat mostanáig a hagyományos mezőgazdasági traktorokra kapcsolt karos szerkezetű munkaeszközökkel végezték, még a legnagyobb csatornafenntartási feladatokat ellátó vízügyi igazgatóságokhoz tartozó csatornákon is. Az ilyen traktoros csatornafenntartó munkaeszközök – a traktor és az adapter megfelelő összehangolása esetén – jó megoldást adnak azoknál a gazdáknál, akik néhány száz méter, vagy 1-2 km hosszúságú saját csatornával rendelkeznek.

Csatornatisztítás közben az ENERGREEN

Az országosan több ezer km-es csatornahálózat rendszeres karbantartására a jelenlegi gépkapacitás-hiány, valamint a tavasztól szinte a télig tartó mindennapos munkák miatt azonban több, nagyobb területteljesítményű és a gépkezelő számára is jó ergonómiájú speciális gépekre van szükség.

Energreen rézsűt kaszálás közben.

A KITE Zrt. ajánlata a felmerülő feladatokra az olasz ENERGREEN s.r.l. cég által gyártott ILF S1500 3P-9,7M típusú gépcsalád, melynek tagjai a gép közepén elhelyezett, a munkavégzés irányába is befordítható fülkéjükkel a rézsűn lefelé akár 7 méter feletti távolságban is kaszálni képes gépek.  Ez a gép a 180 fokkal megfordítható mulcsozós kaszafeje és az egyszerűen kezelhető hidrosztatikus hajtása révén a rézsűt oda-vissza képes kaszálni a traktoros megoldások egyirányú kaszálási képességéhez képest. A 3P-9,7M típus munkaeszközcserével már a kosaras medertisztást is hatékonyan el tudja végezni. A KITE Zrt. és az ENERGREEN s.r.l. gépgyártó vállalkozás megállapodása alapján a John Deere motorral szerelt csatornafenntartó gép komplett szervizét és pótalkatrész ellátását is cégünk végzi.

Az Energreen elfordított fülkével kaszál

Az ÉDUVIZIG Győr közeli csatornáin megtartott ENERGREEN gépbemutatón a közel 100 fős szakembergárda a látottak alapján elismeréssel nyilatkozott a gépek igen szemléletes, hatékony munkavégző képességéről. Az ottani tapasztalataik miatt a KITE Zrt. már át is adott 2 db csatornatisztító eszközt a győri székhelyű ÉDUVIZIG vízügyi igazgatóságnak.

 

 

 


Jelszóváltoztatás