KITE Precíziós gazdálkodás

Megelőző védekezés és kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlás napraforgó kultúrákban

A 2018-as mezőgazdasági szezon eddigi időszaka tele volt szélsőségekkel. A sokáig húzódó tél múlása, bármennyire is elcsépelten hangzik, de szinte rögtön koranyári időt hozott magával. Annak ellenére, hogy a hideg idő lassan tágított, a felmelegedés hamar érkezett és összességében a hőösszegeket tekintve a természet előrébb járt a tavalyi év azonos időszakához hasonlítva. A talajmunkák, növényvédelmi kezelések, valamint a napraforgó és egyéb tavaszi növények vetése azonban megcsúszott.

Ezen időjárás okozta anomália közepette kellett minden folyamatot a lehető legoptimálisabban kivitelezni. Az elmúlt napokban tapasztalt átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb időjárás az előrejelzések alapján jellemző lesz az előttünk álló nyári időszakra is. Ebből következően a napraforgó kórtani szempontjából is prognosztizálható egy erősebb kórtételi nyomás a kórokozó gombák számára ideális hűvös, csapadékos környezeti tényezők miatt.

Annak érdekében, hogy a gazdálkodó partnereink kellőképpen fel tudják készíteni növényeiket ezen időszak átvészelésére alkottuk meg kereskedelmi csomagunkat, melyben a Trezor 535 SC napraforgó gombaölő szer, mellett egy magas kéntartalmú lombtrágya az Olajmax is helyett kapott. Így a termés megóvása mellett annak minőségi paramétereit, elsősorban olajtartalmát vagyunk képesek tovább növelni. Természetesen a napraforgó szempontjából nem elhanyagolható mikroelem a bór szükségességével is tisztában vagyunk így kereskedelmi ajánlatunkban a csomag mellé kedvezményesen vásárolható meg az egyik legmagasabb bór hatóanyaggal rendelkező lombtrágya oldat a Polybór 140.

További információkkal és konkrét ajánlatokkal kapcsolatban forduljon bizalommal területileg illetékes szaktanácsadó üzletkötő kollégáinkhoz!


Jelszóváltoztatás