KITE Precíziós gazdálkodás

Learattuk a kukoricát, íme az eredmények

 

A 2017-es kukorica terméseredmények.

Az ábrán a KITE Zrt. által Magyarországon kizárólagosan forgalmazott kukorica hibridek termés- és szemnedvességtartalom-eredményei láthatók.


A KITE Zrt. által idén nyáron megrendezett komplex szántóföldi és bemutatótermi rendezvényünk apropóján a korábbiakban már beszámoltunk Önöknek az ott bemutatott őszi kalászos fajtasor termésátlag eredményeiről, melyet most kiegészítünk a kukorica hibridsorunk betakarítási eredményeivel.

Az eredmények részletesebb elemzése nélkül is kitűnik, hogy hibridjeink teljesítménye szerénység nélkül, egyszerűen lenyűgöző! Még a legkorábbi érésidejű RENFOR (FAO 300) hibridünk is 13,4 tonnás termést hozott hektáronként. Három korai hibridünk (ES FLATO – FAO 330, NEFFEL – FAO 350, ES SENSOR – FAO 360) 13,5 és 14,0 tonna közötti termésátlagot ért el, míg a szintén korai SUSHI (FAO 340) a 14,0 tonnát is meglépte 14,3 tonna/ha-os eredményével. A SUSHI kiváló teljesítményét tovább erősíti az a tény, hogy ezt a termésszintet egy 15,4 %-os, figyelemre méltóan alacsony víztartalom mellett érte el, megerősítve létjogosultságát a prémium portfóliónkban. Legnépszerűbb hibridünk, a LOUPIAC, a még korainak tekinthető érésidejének (FAO 380) ellenére is, szintén prémium szintet teljesített 14,9 tonna/ha-os értékkel. Legújabb hibridünk a FORNAD (FAO 420) az előkísérletekben hozott kiváló formáját mutatva figyelemre méltó 15,4 tonna/ha-os termést ért el, egy kedvező, 17,8%-os szemnedvesség-tartalom mellett. Hibridsorunk legmagasabb termésátlagát - csalódást nem okozva - pedig az ARMAGNAC (FAO 490) hibridünk adta, szám szerint 15,6 tonna/ha-os eredménnyel.

KITE Zrt. kukorica aratás, terméseredmények vizsgálataHadászi László szemlélteti a terméseredményeket és paramétereket a kukoricaaratáson a KITE Zrt. agronómiai szaktanácsadóinak.

Kukorica hibridjeink országos, négy ismétléses, kisparcellás teljesítményvizsgálatának eredményeivel oldalain hamarosan jelentkezünk a jelenleg készülő 2018. évi prospektusunk.

Vetőmagkínálatunkkal kapcsolatosan kérjük tájékozódjon szaktanácsadó kollégáinknál!

 


Jelszóváltoztatás