KITE Precíziós gazdálkodás

Agronómiai hírek

Nincs nála jobb – egyszerűen az első!

Örömmel számolunk be arról, hogy ES Pallador szójafajtánk 2019-ben immár ötödik évben lett első helyezett termésátlagát tekintve a NÉBIH posztregisztrációs fajtakísérleteiben. A KITE Zrt. szójafajta-portfóliójának zászlóshajója ismét kimagasló eredményt produkált.

2020.02.03.

A károsító helyzet és a várható alakulása repcében

A repcék fejlettsége jelentősen eltér a Tiszántúli és a Dunántúli régiókban. Az Alföldön a csapadékhiány miatt a repcék heterogén fejlettségűek, erősen szenvednek a szárazságtól. Most arról szeretnénk tájékoztatást nyújtani, hogy a különböző kártevők milyen fejlettségi állapotban vannak.

2019.10.15.

Eladó HO napraforgója van? Most nagyon jó árat adunk érte, ha új John Deere traktort vásárol!

Az élet nem áll meg a betakarítás végeztével. A learatott termény jó áron történő értékesítése sokszor a siker kulcsa egy gazdálkodás eredményes működésében. A magas terményhozamokat természetesen sok tényező befolyásolhatja, ilyen például a megfelelő gépesítés.

2019.10.07.

Komplex szőlészeti technológia az Egri Borvidék szívében

2019. július 31-én, a Syngenta Magyarország, a Yara Hungária és a KITE Zrt. közös szervezésében komplex szőlészeti bemutatót tartottunk, melynek helyszíne a noszvaji Thumerer Pincészet, témái a pedig a szőlő növényvédelme, tápanyag-utánpótlása és a szőlőtermesztés gépesítése voltak.

2019.08.06.

Itt a zöldborsószezon, bemutatón a legújabb fajták

A KITE Zrt. idei zöldborsófajta-bemutatóját 2019. május 28-án rendezte meg Tiszavasváriban, a Lipták Farmon. 19 hektáron 16 zöldborsófajtát szemlézhetett a közönség, melyek közül 12 normál, 4 pedig apró szemméretű. Az állomány 3 fajta afila levélzettípussal rendelkezik.

2019.06.06.

Mindenhol sikeresek!

A KITE Zrt. kizárólagos forgalmazásában álló hibridkukoricák közül kettő is bekerült a Magyar Kukorica Klub TOP20 „Gazda” kisparcellás kukoricafajta-összehasonlító kísérletébe. A Fornad(FAO 410-430) és az Armagnac (FAO 480-500) az összevont Korai és középérésű csoportban mérettettek meg.

2019.02.14.

Megelőző védekezés és kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlás napraforgó kultúrákban

A napraforgó kórokozói elleni védekezés az idei év időjárási anomáliái mellett igen sürgető. Találtunk rá megoldást.

2018.05.18.

Ha nálunk nem talál zöldtrágya vetőmagot, akkor sehol: 40 féle keverék 35 fajból!  

Nemigen létezik Magyarországon olyan termelő, aki ne tudná a KITE Zrt. nevét összekötni a kukorica-, napraforgó-, repce-, kalászos- és szója vetőmagok forgalmazásával, ám természetesen kínálatunkban megtalálhatók a kisebb területen termesztett növényfajok vetőmagjai is.

2018.05.15.

Itt a tavasz, támadnak a repcekártevők

Az elmúlt napokban a hőmérséklet sok helyen megközelítette vagy meghaladta a 20 fokot. A Nádudvar térségében kihelyezett sárga ragacslapok már pénteken megfogták az első betelepülő példányokat.

2018.04.05.

Jelszóváltoztatás