KITE Precíziós gazdálkodás

Agronómiai hírek

Almaoltványok a KITE Zrt.-től a tavaszi telepítésekhez

A 2018-as tavaszi telepítéshez kiemelkedő minőségű almaoltványok korlátozott mennyiségben még elérhetők a KITE Zrt. forgalmazásában.

2018.01.19.

A kén szerepe és jelentősége az őszi káposztarepce és az őszi búza tápanyag-utánpótlásában

Decemberben már időszerű a tavaszi tápanyagutánpótlás megtervezése. Cikkünk az őszi káposztarepce és az őszi búza kénutánpótlásának fontosságát mutatja be.

2017.12.01.

Mindent elsöprő eredmény

A KITE Zrt. kizárólagos forgalmazásában álló ES PALLADOR szójafajta 2015. és 2016. után 2017-ben is első helyezést ért el a NÉBIH fajtaösszehasonlító kísérleteiben a termésátlaga alapján a középérésű fajtacsoportban.

2017.11.30.

Megkezdődött az oltványok kitermelése

A KITE Zrt. forgalmazásában elérhetők lesznek a legújabb Gála klónok (KING Gála, GALA Norge), a legújabb Delicious fajták (JEROMINE, SUPER CHIEF), valamint a RED JONAPRINCE és a FUJI FUBRAX fajták mellett a hagyományos Golden Reiders és Idared oltványok is. A fajták nagy része vírusmentes minősítésű.

2017.11.11.

Learattuk a kukoricát, íme az eredmények

A KITE Innovációs Napokon bemutatott kukorica hibridsor betakarítása cégünk agronómiai és műszaki szaktanácsadó kollégáinak jelenlétében 2017. október 5-én zajlott, egy házi termésbecslési versennyel egybekötve. Mutatjuk a számokat!

2017.10.29.

A betakarítással nem ér véget a növényvédelem

A téli nyugalmi időszak átvészelésére minden élőlénynek megvan a maga stratégiája. Némelyek vastagabb zsírréteget képeznek a bőrük alatt, egyesek a talaj felszíne alá, vagy más búvóhelyre húzódnak, mások külön erre a célra kifejlesztett alakban vészelik át a zord időszakot. A télre persze nemcsak az állat- és a növényvilág készül, hanem az ember is. Tűzifát gyűjt, vagy feltölti a stratégiai gáztározókat. A mezőgazdász gépkarbantartást végez, nehogy károsodjon a permetező szivattyúja, szűrőháza, szórófejei. A növényvédelemben nincs semmi tennivalónk?

2017.10.27.

Már kel a repce. Erre figyeljen!

Az ország döntő többségén a repcevetések befejeződtek. A csapadékos időjárásnak köszönhetően a kelés jónak mondható a preemergens gyomirtó kezelések is megkapták a bemosó csapadékot.

2017.09.21.

A GOSZ-VSZT 2017. évi őszi kalászos posztregisztrációs kísérletének győztese

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Terméktanácsa által koordinált posztregisztrációs kísérlet alapvető célja, hogy a termelőknek hasznosítható, objektív információt adjon. A GOSZ-VSZT 2017. évi elemzése 45 őszi búzafajta 8 termőhelyről betakarított parcelláinak termésátlagát tartalmazza.

2017.09.21.

A szárbontás, mint növénytermesztési technológiai elem

A talajerő-gazdálkodás nem csak a fejlett talajművelő eszközök okszerű használatával érhető el, hanem egyes mikrobiológiai inputanyagok, mint például a szárbontó baktériumok segítségével is.

2017.09.20.

Jelszóváltoztatás